Здравно застраховане

Защо е важно да имам медицинска застраховка?

Може би всеки от вас, отивайки на почивка, работещ или учи в чужбина, не мисли за проблеми? … това е наистина добре! Целта на тази статия не е да изплаши старта или да предизвика притесненията ви, така че в повечето случаи се надяваме, че нашите клиенти не трябва да използват застраховката си, а това все пак е просто разумен разход.

Здравни застраховки

Надяваме се, че третирате тази застраховка като малък разход, който може да ви спести много в неприятни ситуации. У нас често се оплакваме от скъпите ни медицински грижи и здравноосигурителни каси, които са незначителни. Знаете ли какво е различното от повечето европейски страни? Там медицинските услуги и разходите са поне три пъти по-скъпи! Помислете за това, резервирахте ли спешен бюджет, когато отидохте в чужбина? Дори ако отговорът е „да“, няма смисъл да има такава застраховка!

Не мислите ли, че си струва да похарчите 5 лева? Уикенд застраховка в чужбина за покриване на 10 000 евро за медицински разходи? Да, наистина е евтино! Това е много висока застраховка с много малък размер на застраховката. Не само това … ако сте готови да похарчите повече пари, ще понесете и допълнителни рискове, като „кражба, загуба или забавен багаж“.